Friday, 13 December 2013

Cara Mudah Buat Duit Tanpa Keluar Modal


Apa itu Neobux?

Seperti yang dilihat gambar di atas Neobux adalah sebuah laman PTC, dan PTC itu sendiri bererti 'paid to click' yang mempunyai definisi laman web yang akan membayar kepada user / member untuk klik dan membaca iklan yang mereka pasang. Setiap klik iklan yang kita lakukan akan dibayar dalam US Dollar, jadi semakin banyak anda klik iklan setiap hari, semakin banyak duit yang akan masuk ke akaun anda.

Saturday, 16 November 2013

Cara Buat Duit Tanpa Perlu Keluar Modal


Apa itu Probux?

Seperti yang dilihat gambar di atas Probux adalah sebuah laman PTC, dan PTC itu sendiri bererti paid to click yang mempunyai definisi laman web yang akan membayar kepada user / member untuk klik dan membaca iklan yang mereka pasang. Setiap klik iklan yang kita lakukan akan dibayar dalam US Dollar, jadi semakin banyak anda klik iklan setiap hari, semakin banyak duit yang akan masuk ke akaun anda.

Friday, 1 November 2013

Komisen Pertama Dari USD Blaster

Alhamdulillah, rezeki dari USD Blaster. Setelah berbulan-bulan berpenat lelah membuat promosi tanpa kenal erti jemu, akhirnya inilah hasil yg diperolehi. Sememangnya USD Blaster amat membantu dalam membuat duit secara online.


Kalau anda semua nak tahu macam mana USD Blaster mampu membantu anda untuk membuat duit secara online boleh klik banner di bawah.

                       

Thursday, 31 October 2013

Kaedah Bisnes Dropship Yang Betul

Assalamualaikum, hari ini saya nak kongsikan satu kaedah bisnes tanpa modal wang. Usah salah faham. Bisnes Dropship memang tidak perlu keluarkan wang. Cukup sekadar meluangkan masa untuk memahami kaedah ini.

Ianya dinamakan sebagai Bisnes Dropship.

1. Cari pembekal produk niaga online atau offline

Cuba berurusniaga dengan mereka mengenai harga jualan dan harga anda supaya dapat untung. Biasanya pembekal yang anda perlukan ini beroperasi secara offline. Pembekal online biasanya sudah menetapkan harga kos dan harga cadangan untuk jual.

Cari kedua-duanya, jangan harapkan satu cara dan satu tempat sahaja. Pastikan anda ada kamera yang baik untuk menangkap gambar. Sekiranya kamera anda bagus, ambil posisi yang menarik untuk menarik bakal pelanggan anda.


Friday, 18 October 2013

Kelahiran Semula : Wanita Buat Laporan Polis Tuntut RM21 Billion Daripada Kerajaan Malaysia


























Wanita bernama KHAMSIAH BINTI MOHAMMED NOOR mendakwa beliau merupakan insan yang melalui proses 'kitaran kelahiran' semula yang sempurna. Beliau telah membuat satu laporan polis menuntut RM21 Billion daripada Kerajaan Malaysia kerana mendakwa setiap kitaran kelahirannya sebelum ini dia telah memperolehi wang tersebut. Namun, hanya negara Malaysia sehingga kini tidak memberikan tuntutan wang itu.


Wednesday, 16 October 2013

WAHAI BUMIPUTERA MALAYSIA! MARILAH KITA BERSATU HATI DAN BOIKOT BARANGAN CINA DAP!

SENARAI BARANGAN MILIK ORANG ISLAM

1. Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
2. Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
3. Minyak Masak Tiara (FELDA)
4. Minyak Masak Saji (FELDA)
5. Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
6. Susu Manis Cair Saji (FELDA)
7. Magge Sajimee Saji (FELDA)
8. Mayonis Saji Mayo Saji (FELDA)
9. Marjerin Pelangi (FELDA)
10. Sos Cili Pelangi (FELDA)
11. Sos Tomato Pelangi (FELDA)
12. Jem Peanut SunBear (FELDA)


Tuesday, 15 October 2013

7 Sifat Syaitan Yang Harus Dicontohi

Assalamualaikum. Tak sempat nak godek banyak artikel. Tapi kali ni saya nak share satu artikel yang agak lain dari lain sikit. Syaitan atau iblis. Semua orang kenal kan. Tapi apa yang kita semua tahu syaitan tu jahat. Disebalik kejahatan syaitan tu, percaya tak kalau saya kata ada perkara yang kita boleh contohi? Haa. Ada…jom kita baca 7 sifat syaitan yang harus dicontohi.

1. Pantang menyerah

Syaitan tidak akan pernah menyerah selama keinginannya untuk menggoda manusia belum tercapai. Sedangkan manusia banyak yang mudah menyerah dan malah sering mengeluh dalam menggapai sesuatu ataupun dalam menghadapi ujian dari ALLAH SWT.

2. Kreatif

Syaitan akan mencari cara dan bagaimana untuk menggoda manusia agar tujuannya tercapai, selalu kreatif dan penuh idea. Sedangkan manusia ingin seronok saja, banyak yang malas. Sebahagian besar daripada manusia selalu ingin mendapatkan sesuatu dengan cara yang segera, padahal cara segera tersebut boleh merugikan orang lain. Yang Haram dianggap menjadi hal yang wajar (Halal).


Friday, 4 October 2013

Kedudukan ke 5 Di Google Dengan Keyword nmgnetwork :)

Alhamdulillah...usaha yg gigih dengan tak jemu2 melakukan kerja promosi, akhirnya salah satu blog post aku yg bertajuk 'Buat Duit Sambil Beriklan di NMG Network' telah berada di kedudukan ke 5 di google untuk first page dengan keyword 'nmgnetwork'. Dan setakat ini blog post tersebut telah mendapat 670 views. Semoga boleh bertahan untuk tempoh masa yg lama. Thanks kepada sesiapa yg sudi melawat this blog dan review serta membaca blog post tersebut. Dan kepada sesiapa yg berminat nak mencari income sampingan boleh review blog post ni >> http://redzuan91.blogspot.com/2013/07/nmg-network-modal-rm40-profit-rm146.html


Monday, 19 August 2013

Barang Dari ZALORA Dah Sampai

Assalamualaikum & Selamat Hari Raya. Kita masih berada di bulan Syawal lagi kan...hehehe. Gembiranya hati sebab akhirnya barang yg ditunggu-tunggu dah pun sampai dengan selamat. Sekejap jer tempoh penghantaran tu. Hari Jumaat order hari Isnin dah sampai. Kira ambil masa 2 hari waktu bekerja. Memang jadi rambang mata juga nak pilih mcm2 barang kat Zalora ni. Sekarang ni pulak memang tgh ada banyak diskaun & sale. Tu yg best nak shopping kat Zalora =)



Sunday, 18 August 2013

Maksud Simbol 4 Jari


Apa itu R4BIA?

Mungkin ada di antara kita yang masih tertanya-tanya kenapa ramai pengguna media sosial seluruh dunia mula menukar avatar simbol 4 jari seperti di atas dan mula menggunakan hashtag ‪#‎R4BIA‬ bermula semalam, bukan?

1. Dalam bahasa Arab, Rabi'ah/arba'ah bermaksud Empat. Rab'ah (angka 4) dijadikan sebagai simbol keteguhan, kekuatan, perlawanan dan persatuan untuk seluruh dunia yang mencintai kebebasan.

2. Simbol 4 jari sebagai simbol untuk mengenang markas demonstran Pro Mursi di Rabi'ah yang telah dihancurkan oleh tentera junta. Simbol 4 jari untuk menunjuk ikon Rabi'ah.


Wednesday, 7 August 2013

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalamualaikum, dalam beberapa jam lagi bulan Ramadhan bakal meninggalkan kita. Sedih kan sekejap jer bulan Ramadhan dah berlalu. Harap2 kita semua dipanjangkan umur utk bertemu dengan bulan Ramadhan pada masa akan datang. Semoga segala amal ibadah yg kita lakukan di bulan Ramadhan pada tahun ini diterima oleh Allah s.w.t. Memandangkan esok kita dah pun menyambut Hari Raya, di sini saya ingin mengucapkan  SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua rakan2 blogger & sesiapa sahaja yg mengenali diri ini. Walaupun kita semua tak pernah berjumpa di alam nyata & hanya bertemu di dunia blogger sahaja, tetapi saya berharap semoga persahabatan kita tetap utuh & berkekalan sampai bila2.
















Monday, 5 August 2013

KL Gangster 2 Official Trailer 2013

Assalamualaikum, korang dah tengok trailer filem KL Gangster 2? Dah macam filem hollywood pun ada. Makin banyak scene gaduh2. Tu yg aku suka nak tengok tu...huhu. Rosyam Nor pun ada berlakon sekali. Tak sabar nak pegi tengok bulan Oktober ni. Mesti filem ni akan jadi filem box office tahun ni. Jom ramai2 kita tengok trailer filem KL Gangster 2.

Thursday, 25 July 2013

Income Pertama Dari NMG Network

Assalamualaikum & salam ramadhan. Alhamdulillah, setelah beberapa hari join NMG Network ni akhirnya merasa juga dapat income yg pertama. Tak susah pun nak dapat income. Promote jer bisnes NMG Network ni dekat FACEBOOK, TWITTER & BLOG. Jadi lepas ni kenalah berusaha lebih untuk dapat income yg kedua & seterusnya.
Kalau berminat boleh mendaftar secara percuma dahulu di >> http://nmgnetwork.com/redzuan91
Lepas tu add fb saya >> https://www.facebook.com/redzuan.eone , saya akan ajar langkah seterusnya.
Kalau nak tau info mengenai NMG Network boleh baca entry saya sebelum ni >> http://redzuan91.blogspot.com/2013/07/nmg-network-modal-rm40-profit-rm146.html


Friday, 19 July 2013

Dapat USD2.00 Percuma Dengan Assign Jobs

Assalamualaikum & salam Ramadhan. Jom kita ramai2 join Assign Jobs. Program ni baru jer saya join semalam. Memang mudah nak dapat duit dgn program ni. Pendaftaran adalah PERCUMA. Dah la daftar pun free, lepas tu dia siap bagi kita USD2.00 percuma pulak tu. Memang best join Assign Jobs ni. Nak join pun tak payah nak keluar modal. Jadi kita tak rugi ape2 pun kalau nak mencuba. Lagi satu dia bayar kita dalam US Dollar. Kalau ditukar ke duit kita kan banyak boleh dapat. Ni bukti pendapatan saya. Baru sehari jer saya join program ni.




Wednesday, 17 July 2013

Rezeki di bulan Ramadhan

Assalamualaikum & selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua rakan2 blogger. Akhirnya hari yg ditunggu-tunggu telah pun tiba. Pagi tadi telah selamat pun sampai voucher KFC RM20.00 setelah beberapa bulan join satu program survey ni. Nama program survey ni AIP ONLINE SURVEY. Daftar free jer. Keje kita cuma jawab soalan survey yg telah diberi & kumpul point utk tebus hadiah yg kita nak. Jumlah minima nak tebus hadiah ialah 2000 point. Ada pelbagai hadiah yg boleh kita pilih. Antaranya Baucar KFC & Mcd, Baucer membeli-belah Pasaraya Giant, Kad Prepaid Hotlink, Xpax & Digi, serta Baucer Petronas. Alhamdulillah, petang ni boleh la tebus voucher KFC ni utk buat berbuka puasa nanti  =)

Jika berminat boleh daftar percuma di sini >> http://my.aipsurveys.com/bm/


Saturday, 6 July 2013

Buat Duit Sambil Beriklan di NMG Network



Peluang untuk para surirumah, mahasiswa/i, graduan menganggur dan yang ingin mencari pendapatan lebih. Hanya dari RM40, RM80 atau RM120 modal dan PERLU DIBAYAR SEKALI SAHAJA. Anda dapat ruang iklan dan pelbagai bonus pendapatan jika anda sertai NMGNETWORK. Yang istimewanya, kebajikan anda sebagai ahli bisnes NMGNETWORK juga dijaga.

Friday, 28 June 2013

Cara Mudah Dapat Duit Dengan Loginwang


Assalamualaikum, saya baru join satu program baru yg cukup mudah untuk dapat duit secara online. Yg paling best sekali, dengan hanya jadi ahli percuma pun dah boleh dapat duit. Kalau tak percaya boleh lihat pendapatan saya di bawah.

Kerja yg paling mudah. Anda hanya perlu login sahaja setiap hari. Program Loginwang ni TIADA kaitan dengan skim cepat kaya, MLM, spam dan lain2 lagi.

Jadi yang terawal. Saya telah mendaftar di Loginwang. Daftar percuma >> KLIK DISINI

Ini bukti pendapatan saya setakat ni. Saya join Loginwang pada 24 Jun 2013.


                               * Saya akan sentiasa update pendapatan saya setiap bulan.

Wednesday, 26 June 2013

Alhamdulillah...My Happy Moment


Alhamdulillah petang semalam merupakan final exam aku yang terakhir untuk semestar ni. Aku tahu memang semua orang tertunggu-tunggu saat ni. Penantian selama 3 minggu dengan penat lelah study & kekurangan tido akhirnya telah berlalu. Jadi lepas ni aku kenalah banyakkan berdoa & bertawakkal kepada Allah s.w.t supaya sem ni aku boleh dapat result yg cemerlang. Kepada rakan2 blogger semua yg telah habis ataupun masih lagi menghadapi final exam tu aku nak ucapkan good luck untuk korang semua. Semoga sem ni kita semua dapat keputusan yg cemerlang. Lepas ni boleh la blogging and online fb, twitter, wechat 24 jam....hehe

Tuesday, 11 June 2013

Penny Matrix - Program Spillover Terhebat

                       

Assalamualaikum. Setiap bulan kita asyik BUANG DUIT sebab nak bayar bil bulanan yg pelbagai. Pernah tak kita terfikir cara nak DAPAT DUIT lebih setiap bulan. Jadi ni ada satu program yang saya baru join. Saya join pun sebab ia ada sistem SPILLOVER yg tinggi.  Mesti anda nak tau ape keistimewaan program ni, berapa harga nak join, dapat untung banyak ke? Ok kat bawah ni saya akan menerangkan lebih lanjut ape tu program 'Penny Matrix'.


Sebagai permulaan, anda boleh daftar dulu secara percuma.
KLIK SINI >> http://pennymatrix.com/
- Pergi ke sign up & daftar

Sunday, 2 June 2013

Menjelang Final Exam


Assalamualaikum...maybe ni post terakhir aku sebelum nak menjelangnya final exam. Hehe...sebenarnyer aku ni pun jarang nak update blog. Bz jer memanjang. Oklah 10 Jun ni bermulalah paper pertama aku untuk final exam ni. Aku ni pelajar ijazah sarjana muda kejuruteraan awam kat Uthm (Universiti Tun Hussien Onn Malaysia). Tak tau la universiti lain diorang punya final exam start bila kan. Jadi aku berharap semester ni aku boleh lakukan yang terbaik berbanding semester yang lepas untuk final exam ni. Dan aku berharap rakan2 blogger semua boleh mendoakan kejayaan aku supaya semestar ni aku boleh mendapat result yang cemerlang. Insyaallah...kalau boleh dapat dean list untuk sem ni. Aku pun mendoakan kejayaan untuk rakan2 blogger jugak dalam ape jua bidang yang diceburi.


Friday, 24 May 2013

ILMU ASAS FOTOGRAFI


Assalamualaikum....oklah kali ni aku nak menulis tentang ilmu asas fotografi. Sebenarnya sem 2 ni aku ada ambil kelas fotografi. So lebih eloklah jika aku share ataupun kongsi ape yg telah aku belajar dalam ilmu fotografi ni. Selalunya kami akan memakai kamera nikon ketika belajar untuk menangkap gambar. Sebab lecture aku cakap kamera nikon ni dari segi kualiti gambar yg terhasil memang yg paling terbaik walaupun harga kamera ni agak mahal. So aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada lecture fotografi aku, En. Jaafar kerana telah banyak mengajar aku mengenai ilmu fotografi ni. Antara perkara2 basic yg aku nak share dalam ilmu fotografi ni ialah Aperture, ISO, & Shutter Speed. Tapi kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut lagi boleh la search kat google ataupun tanya orang2 yg pakar dalam fotografi ni mengenai jenis2 kamera, setting kamera & sebagainya.


Sunday, 12 May 2013

Keputusan Perlawanan Akhir Piala FA : Manchester City 0 Wigan 1

Keputusan perlawanan Piala FA pada tahun ini agak mengejutkan apabila pasukan pilihan Manchester City tewas secara mengejut dengan kekalahan 1 - 0 kepada pasukan kerdil Wigan Athletic. Gol kemenangan pasukan Wigan Athletic telah dijaringkan oleh pemain gantian iaitu Ben Watson pada minit ke 90. Selain itu, antara pasukan bukan pilihan yang pernah memenangi Piala FA ialah Sunderland 1973, Southampton 1976, dan Wimbledon 1988. Kita saksikan detik-detik kemenangan pasukan Wigan Athletic yang telah berjaya memenangi Piala FA bagi tahun 2013.


Pasukan Wigan Athletic meraikan kemenangan mereka di Stadium Wembley


Saturday, 11 May 2013

Subhanallah! Sungai Terjernih Di Dunia


Sungai Verzasca yang terletak di Switzerland ini dikenali kerana kejernihan airnya yang mengalir dari gunung-ganang yang terletak di Pizzo Barone ke Tasik Maggiore. Sungai ini mempunyai kejernihan sehingga mencecah kedalaman paras 10 meter. Tentu seronok jika sungai ini berada di negara kita. Kejernihan sungai ini menunjukkan betapa hebatnya kekuasaan Allah SWT.


Thursday, 9 May 2013

Sedarlah Wahai Bangsaku....

Monday, 6 May 2013

Review : Iron Man 3

Sebenarnya aku dah tengok movie ni pada hari Rabu lepas time hari pekerja 1 May. Sekarang ni baru la aku ada masa nak cerita pasal review movie ni. Huhu...biasalah agak busy sikit. Bagi aku movie ni oklah 4/5 bintang aku boleh bagi. Mula2 tu memang agak bosan sikit sebab takde lawan2 & banyak cakap jer. Lepas tu time dah pertengahan filem barulah best. Memang rugilah kalau korang tak pergi tengok. Kat bawah ni jugak aku ada listkan sikit Iron Man Armours yang datang tolong Tony Stark masa dia nak lawan Aldrich Killian (watak jahat dalam movie ni). Harap korang enjoy & jangan lupa untuk tengok movie ni. =)


Friday, 5 April 2013

Bonus Dari STIFORP


BANYAK KE BONUS YG KITA AKAN DAPAT KALAU JOIN STIFORP...?

Nak bagi faham, BONUS ada 2 JENIS.

1. Bonus TAK PANDAI MENAJA.
2. Bonus RAJIN MENAJA.

*Sebelum tu kalau sesiapa yg masih tak faham apa itu Perniagaan Online STIFORP boleh lihat post saya sebelum ni >> STIFORP INFO

BONUS TAK PANDAI MENAJA...
1. Anda dapat USD4 hasil dari powerline (company momentum)
2. Anda dapat 2.5% dari yuran ahli yang byr bulanan USD9.95 = Anggaran RM1.


Thursday, 4 April 2013

Mencari Pekerjaan Sambilan Dari Rumah?


Anda tercari-cari peluang yang hebat untuk membuat duit secara online?
Tiada cara mudah untuk berjaya TANPA ada program yang betul-betul HEBAT!

Sebagai permulaan boleh mendaftar secara percuma!

Ok. Mula-mula sekali, apa tujuan utama kita join STIFORP?
Tujuanya:
1.Buat duit secara pasif dan juga
2.Menggunakan tools/service yang disediakan oleh STIFORP bagi mengembangkan bisnes online anda yang sudah sedia ada.

Thursday, 14 March 2013

Gambar Menarik

Assalamualaikum....semoga kawan2 blogger semua ceria2 selalu. Kali ni aku nak post tentang gambar2 yang pada pendapat aku menarik dan mungkin agak susah untuk menghasilkannya. Lebih-lebih lagi gambar yang aku post kat bawah ni ditangkap menggunakan kamera & bukannya gambar yang diedit menggunakan photoshop, photoscape atau software2 yang lain. Mesti diorang tangkap gambar pakai kamera yang mahal2 macam NIKON kan. Haa...korang bayangkan macam mane nak tangkap gambar seperti gambar kat bawah ni. Cuma photographer yang pro jer yang tau macam mane nak buat. Sebenarnya ni lah assignment yang aku kena buat untuk subject koko aku untuk sem ni. Macam menarik, so aku harap boleh lah jadi macam gambar kat bawah ni. Dah namanya kelab fotografi, mesti kejenya belajar tangkap gambar jer kan. Next week pulak lecture aku akan bawa aku & geng2 aku ke studio untuk belajar secara praktikal cara2 nak ambil gambar dengan betul setelah 3 minggu kami belajar tentang fotografi secara teori. So aku harap korang enjoy dengan gambar2 di bawah ni.

Sumber

Monday, 11 March 2013

Best Movies for 2013


Saturday, 9 March 2013

Adab Membaca Al-Quran


Al-Quran adalah sebuah kitab suci yang perlu dijaga dan dibaca dengan penuh rasa hormat. Seseorang yang membaca Al-Quran seolah-olah ia berada di sisi Allah S.W.T dan bermunajat kepadaNya maka hendaklah menjaga adab-adab yang tertentu yang layak di sisi tuhan Yang Maha Agung lagi Maha Mulia. Ulamak ulamak muktabar telah menggariskan beberapa adab sebagai panduan sepeti berikut:
1.  Hendaklah sentiasa suci pada zahir dan batin kerana membaca Al-Quran adalah zikir yang paling afdal (utama) dari segala zikir yang lain.
2.  Hendaklah membaca di tempat yang suci dan bersih yang layak dengan kebesaran Yang Maha Agong dan ketinggian Al-Quranul Karim. Para Ulamak berpendapat sunat membaca Al-Quran di Masjid iaitu tempat yang bersih dan mulia di samping dapat menambah kelebihan pahala-pahala iktiqaf.
3.  Hendaklah memakai pakaian yang bersih, cantik dan kemas.

Sunday, 3 March 2013

Persoalan Kenapa Polis Tidak Tentera?

 photo Captureini_zps4253bd36.jpg

1) Jika kita guna tentera dahulu bermakna kita dalam perang dengan Sultan SULU.

2) Juga bermakna kita mengiktiraf Sultan Sulu secara lansung sebagai kerajaan yang sah yang mengistiharkan perang kepada kita.

3) Dan jika ini berlaku ianya akan tertakluk kepada Geneva Convention dan beberapa protocol antarabangsa.

Thursday, 21 February 2013

32 Rahsia Israel Yang Perlu Diketahui

 photo 3700_554552067892146_1729828830_n_zps33a89c10.jpg

1. Tahukah anda bahawa selain bangsa yahudi, tidak dibenarkan membeli atau menyewa tanah di Israel?

2. Tahukah anda bahawa setiap bangsa yahudi yang ada di setiap Negara di seluruh dunia menjadi warga Negara Israel secara automatik? Sementara warga Palestin yang lahir di tanah negerinya sendiri sejak puluhan abad yang lalu terus diusir ke luar dari Palestin?

Thursday, 14 February 2013

KELEBIHAN DAN PAHALA MEMBACA AL-QURAN

Assalamualaikum & salam Jumaat. Hari ni saya nak berkongsi serba sedikit mengenai kelebihan membaca AL-QURAN. Di dalam Al-Quran dipaparkan contoh tauladan dan juga kisah-kisah yang benar berlaku sebelum turunnya Al-Quran dan pada masa penurunan Al-Quran. Dengan itu manusia mendapat pengajaran dan panduan dalam mengharungi kehidupan sebagai muslim yang sejati dan benar dalam semua bidang kehidupan.

>> KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN

Orang yang selalu membaca Al-Quran semata-mata kerana Allah diberi kelebihan yang tinggi dan berbeza semasa mereka masih hidup ataupun sesudah berada di akhirat. Di samping kemuliaan yang dikurniakan kepada orang yang membaca Al-Quran serta kelebihan melimpah juga kepada kedua ibubapanya.

Hadis dari Rasulullah s.a.w yang berbunyi:

Friday, 8 February 2013

Berita Baik!!

Sumber >> Tempoh Sah Tebus Rebat RM200 Pakej Komunikasi Dilanjutkan 3 Bulan


07/02/2013, MSTAR
CYBERJAYA: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah memutuskan untuk melanjutkan tempoh untuk penebusan rebat RM200 Pakej Komunikasi Belia (PKB) dari 1 bulan kepada 3 bulan bermula Rabu.

"Mereka yang telah berjaya mendaftar dan telah menerima pengesahan yang berjaya pada awal Januari lalu tidak perlu mendaftar semula kerana tempoh sah telah dilanjutkan ke 3 bulan dari tarikh pendaftaran asal dan bukannya lagi 1 bulan.

"Kami dalam proses menghantar emel kepada semua yang telah mendaftar bagi memaklumkan mengenai perkembangan terbaharu ini," kata Pengerusi SKMM, Datuk Mohamed Sharil Tarmizi.

Sunday, 3 February 2013

4 Tip Terbaik Untuk Dapat Duit Dengan Mudah

1) EnSurvey

Apakah itu EnSurvey? Ia adalah sebuah website survey secara online dimana ia bertujuan untuk membantu membentuk jenama, memperbaharui dan memperbaiki produk dan perkhidmatan dengan mengambil pandangan dan pendapat tentang produk mereka dari orang ramai. Caranya cukup mudah dengan hanya tandakan pada jawapan berdasarkan soalan yang diberikan. Pendaftaran untuk menyertai EnSurvey adalah percuma dan untuk sesiapa sahaja.
Setiap survey yang anda ambil boleh dapat sampai maksimum RM6.40 untuk setiap survey berdasarkan pengalaman saya menyertai EnSurvey ni. Itu cuma dalam sehari, cuba bayangkan dalam sebulan berapa banyak bayaran yang anda boleh dapat. Anda juga akan dibayar apabila menjemput rakan-rakan anda menyertai Ensurvey.
Manakala untuk cash out anda mesti mempunyai RM 100.00 minimum dalam akaun EnSurvey anda. Yuran pemprosesan sebanyak RM 2.00 akan dikenakan untuk setiap pengeluaran.
KLIK SINI >> EnSurvey

Thursday, 31 January 2013

Review ebook 'OnlyInMalaysia'

JUTAWAN Muda Malaysia Dedah Rahsia di Internet?

Seorang jutawan muda Malaysia Jason Tan mendedahkan rahsia bagaimana beliau membuat duit dengan cara mudah di Internet dengan bekerja hanya beberapa jam seminggu.

Untuk pertama kalinya beliau mendedahkan rahsia yang tidak pernah diberitahu sebelum ini. Apa yang beliau akan beritahu anda adalah TIDAK melibatkan MLMs, HYIPs, Swisscash, Eaindex, Forex, Data Entry, Skim Cepat Kaya, atau mana-mana bisnes online yang tidak mendatangkan apa-apa hasil dan hanya membuang masa dan wang anda.

Jika anda belum memulakan perniagaan online sebelum ini, beliau akan menjimatkan masa anda dengan menunjukkan step by step dan cara termudah ataupun 'important key' yang lengkap untuk memulakan perniagaan internet yang tidak pernah dilihat sebelum ini tanpa melibatkan modal yang banyak.

Friday, 25 January 2013

Dapatkan Visitor ke Website Anda Secara Percuma!!

Salam semua, di sini saya telah menjumpai software yang boleh dapatkan visitor ke website anda dengan purata jumlah traffic yang banyak dan semakin meningkat setiap hari secara PERCUMA!!. Ya secara PERCUMA!!. Ia adalah Viral Trafik Frenzy.

Kini anda tidak perlu lagi menggunakan cara blogwalking, atau membeli perisian software yang mahal semata-mata untuk mendapatkan visitor ke website anda. Kini terdapat cara yang lebih MUDAH, PERCUMA & PANTAS. Cara menggunakan software ini cukup mudah dan ringkas serta menjimatkan masa. Secara amnya, software ini adalah bebas daripada sebarang virus atau malware.

Jika anda pernah memasang apa-apa plugin ke dalam pelayar web anda, ia semudah seperti anda memasang plugin lain. Ia hanya perlu mengambil beberapa minit untuk menginstall Viral Trafik Frenzy Toolbar ke pelayar web anda. Iklan teks muncul di Viral Trafik Frenzy Toolbar setiap kali anda melawat sebuah laman web baru. Bagi setiap iklan yang dipaparkan pada toolbar tersebut, anda akan mendapat kredit pengiklanan!

Sunday, 13 January 2013

Dapat Duit Dengan Cara Mudah

Assalamualaikum...

Disini saya ada senarai website yg boleh menjana wang sampingan anda TANPA PERLU MENGELUARKAN SEBARANG MODAL.

1) Refban


- Hanya perlu paparkan banner refban di website / blog anda & dibayar USD0.05 / hari.
- Dapat lebih banyak income apabila taja / ajak org join refban.
- Dapat USD5.00 secara percuma apabila anda join refban.
- Daftar percuma sekarang >> http://refban.com/


Friday, 11 January 2013

Mencari Kerja Sambilan Di Rumah?

Assalamualaikum,

Pekerja Sambilan Dirumah Diperlukan.

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas

Strategi lengkap membina blog autopilot yang PROFITABLE !

Bosan dengan blog yang kurang berkesan dalam menjana income?

Ketahui bagaimana membina blog yang mampu bergerak secara Autopilot, mesra Google dan Profitable didalam blueprint lengkap SMART AutoBlogger..

- Bagaimana mencari HOT niches dan domain yang mampu menjana LONG TERM PROFITS !

- Panduan lengkap langkah demi langkah bagaimana melakukan Research, Create, Build, dan menjana PROFITS dengan pantas !

- Strategi membina blog yang bergerak secara Autopilot dan bukannya Autoblog

- Plan tindakan SEO paling lengkap dan terperinci khas untuk blogging 2013

- Teknik bagaimana untuk Google mengindex dan rank blog anda dengan pantas hanya dalam masa kurang 5 minit !

Tuesday, 8 January 2013

Post pengenalan

Assalamulaikum...
Ini adalah blog pertama aku and my first post. Agak kosong skit kat sini sebab baru belajar nak buat blog ni. Klau nak kenal aku boleh klik kat button about me kt atas ni. Jika ada sebarang komen untuk penambahbaikkan amatlah dialu-alukan. Oklah semoga kita berjumpa lagi. Salam